Удължаване на коса

Коса за удължаване

Черни удължения за коса и грим

Удълженията на косата са страхотен начин да и придадете повече обем на косата си. С тях можете да направите късата си коса по-дълга, по-гъста или да да и придадете интересен стил, който изисква повече обем. Удълженията за коса могат да са естествени и изкуствени. Могат да бъдат разделени и според структурата на косъма, цвета и дали косата е пакетирана косата (насипна или на ивици).

Естествени удължения за коса

Естествената коса е истинска човешка коса и е по-скъпа от изкуствените удължения, тъй като човешката коса расте по-бавно. Повечето естествени удължения са от Индия, Китай или Източна Европа. Най-скъпите удължения се правят от коса която никога не е била химически третирана (боядисвана и др.). Естествените удължения се разделят на категории според качеството на косъма, като АААА+ е най-високото качество. „Реми” (от англ. „remi“ или „remy“) са удължения от 100% човешка коса, при които всички косми са в една посока. Тъй като епидермиса на главата следва определена посока на растеж, удълженията при които тази посока е спазена изглеждат по-добре, по-блестящи и се заплитат по-малко.

Изкуствени удължения на косата

Изкуствените удължения на косата са направени от няколко вида влакна. Те са разделени по цвят (0-нула е за чисто черното и колкото по голям е номера толкова по светла е косата), структура (от права до леко начупена и къдрава) и качество (колко добре имитират истинска коса).

Удълженията идват в насипно състояние, тоест отделни косми, които се закрепят в отделни точки (малки снопчета коса се закрепят с восък или лепило). Насипната коса може да бъде използвана за свободни удължения, плитки или расти.

Как се закрепят удълженията?

Вътък или парче от удължения, са ивици коса зашити или завързани за тънка панделка. Те са направени от естествена или изкуствена коса и се използват при вплитания на косата, като се закрепят за собствената коса на човек чрез малки плитчици.

Удълженията издържат от един до пет месеца в зависимост от качеството на косата и как са закрепени. Удължения от естествена коса поставени от професионален стилист коафьор струва близо 2 500 долара.Разбира се тук, говорим за американския пазар, в България това „удоволствие“ струва около 300-400 лв. и зависи от това колко на брой и каква дължина са удълженията за коса.  Можете да се сдобиете с изкуствени удължения за много по-малко пари, но те не издържат толкова дълго и не изглеждат толкова естествено.

Грижи за удълженията:

 Руса коса с удължения

За да поддържате удълженията на косата си в добро състояние трябва да спазвате следните съвети:

косата трябва да се разресва от върховете към корените, а не по обичайния начин, защото така удълженията може да се издърпат или разтегнат. За изкуствените удължения трябва да имате специални шампоани, предназначени за изкуствена коса. Ако имате удължения от естествена коса всеки шампоан или балсам с меко действие ще свърши работа. Добре е един от двата да е за боядисана коса, тъй като никога не може да сте сигурни дали цветът е естествен или не.

Не се препоръчва да оформяте удълженията си сами с нагорещени уреди като маша, горещи ролки, сешоар  или преса за коса. Ако все пак имате нужда от оформяне по-добре посетете фризьора, който ги е поставил и той ще прецени на кои процедури удълженията ще издържат.

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.1/5 (28 гласа )
Удължаване на коса, 4.1 out of 5 based on 28 ratings

Потребителите потърсиха в сайта също:

  • прически за руса коса
  • izkustvena kosa
  • изкуствена коса
  • удължение за коса
  • официални прически с искуствено коса

Related Posts

  • blog post Изправяне на коса
    Нови статии за прически: Прически

Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10