Трикове за оформяне на прическа

Трикове за оформяне на прическа

Оформяне на прическа с гребен

Една бизнес дама търси преди всичко спокойствие по време на отпуската си. Това включва и релакс, избягване на каквито и да било натоварвания и графици. Посещението при фризьора може да бъде спестено, в името на пълноценната почивка. Но как да изглеждаме блестящо без помощта на специалист? Като следваме специализирани съвети! С помощта на елитни формули за оформяне на прическата можем да придадем обем и живот на косата си в ежедневието!

Има много фактори, които увреждат състоянието на косата и на прическата. Ако пренебрегнеш основните фази за подготовка на косата при оформянето на прическа, възможно е това да се отрази на твоята красота.

Предлагаме ти някои лесни за изпълнение съвети от специалист. Те могат да те научат как да използваш средствата и продуктите за оформяне на прическата като истински професионалист. Развий уменията за подържане на красотата си – за да пазиш косите си блестящи и здрави, въпреки честите неблагоприятни условия в околната среда.

Трик за сушене със сешоар

 Сушене със сешоар

Нанасяйте продуктите за термопротекция и поддръжка на косата редовно и равномерно, покривайте всички деликатни зони по линията на косата около челото. Ако пропуснете тази част, косата става непокорна и „разперушинена”. Започвайте сушенето винаги от линията около челото, особено ако имате т.нар. „бебешки къдрици”, стърчащи покай челото.

 

Трик с „бънджи ластици”

 Ролки за коса

Направи си страхотна конска опашка, като разресваш всеки кичур на косата си особено грижливо. Избягвай обикновените ластици – при тяхната употреба често кичурите се сплескват и опашката губи обем.

Ако искаш опашката ти да бъде толкова обемна, колкото по време на разредването й, смени обикновените ластици с бънджи ластици.

Тези тънки връвчици се омотават в основата на конската опашка и осигуряват силна поддръжка на прическата ти. Закачи двата края един за друг и се наслаждавай на ефекта върху прическата ти!

 

Трик за изглаждане на косата

Разресване на коса с четка за зъби 

Представяш ли си – четката за зъби може да бъде много удобен инструмент за изглаждане на стърчащите и хвърчащите кичурчета. Винаги си носете една четка за зъби като инструмент за спешно оправяне и приглаждане на прическата си – особено когато сте с повдигната или полуповдигната коса.

Плитки без ластици

Изправяне с преса за коса

Някои стилисти ползват преса за коса, за да „запечатат” плитките и да избегнат употребата на ластици. Ако приложиш и спрей за къдрици, това ще добави допълнителна поддръжка за плитиките ти.

 Спрей за коса

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.1/5 (29 гласа )
Трикове за оформяне на прическа, 4.1 out of 5 based on 29 ratings

Потребителите потърсиха в сайта също:

  • как се прави плитка житен клас
  • rolki za kosa
  • оформяне на прически
  • ролки за коса

Related Posts

  • blog post Дълбоко подхранване на косата в домашни условия – хитринка!
  • blog post Подхранване на коса

Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10