Съвети за чупливи нокти

Съвети за чупливи нокти

Всички искаме да имаме красив, идеален маникюр. Но какво да правим ако нашите нокти напомнят тънък чуплив лед?

Красив маникюр

За да нямате чупливи нокти, не използвайте бързосъхнещ лак за своя маникюр!

Едно невнимателно движение и ноктите ни се чупят. Неправилно подбрания лак за нокти или небрежното отношение към поддръжката им са едни от причините за чупливи нокти, те имат съдбовна роля в живота на ноктите ви.

 

Ето какво може да направите за да нямате чупливи нокти:

Не използвайте бързосъхнещ лак!

Обичайно тези лакове имат маркировка  30 или 60 секунди, времето за което съхнат. Това е много удобно – не е нужно да се чака дълго лака да изсъхне, не трябва да внимавате да не развалите лака, не е нужно да използвате сешоар за да накарате лака ви да изсъхне по-бързо.

 

Ето какъв е резултата обаче:

Спестяването на време, съкращава живота на вашите нокти и ги прави чупливи!

 

Важно е да знаете:

Практически всеки лак съдържа формалдехид. Това е летливо съединение, което при нанасяне на лака за нокти се изпарява мигновенно. Стандартното съдържание на формалдехид в лака за нокти е около 5%, такъв лак съхне за около 6 минути. Като погледнем разликата в цифрите, представете си за да изсъхне един лак за 30 секунди вместо за 6 минути, колко формалдехид се съдържа в бързосъхнещ лак за нокти.

 

Големия процент на формалдехид действа на ноктите много по-силно от ацетон! Той ги узсушава, изтънява, на повърхността на ноктите се появяват невидими за окото микро пукнатини.

 

За това ето нашия съвет:

Избирайте лак за нокти който съдържа керамид, протеини, масла, използвайте лак за нокти който е с нисък процент на съдържание на формалдехид. Такъв лак има укрепващ и овлажняващ ефект, съхне по-дълго от прословутите 30 секунди, но не вреди и не изтънява вашите нокти а маникюра ви е перфектен!

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.5/5 (16 гласа )
Съвети за чупливи нокти, 4.5 out of 5 based on 16 ratings

Related Posts

  • blog post Съвети за коса
  • blog post Съвети за хранене – красива коса
  • blog post Видео маникюр

Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10