Съвети за перфектна и здрава коса Как да поддържате всеки д..."/>

Съвети за перфектна и здрава коса

Съвети за перфектна и здрава коса

Как да поддържате всеки ден безупречен и здрав външен вид на вашата коса? Вижте нашите 10 лесни съвета за красива и хубава коса:

Красива прическа с бретон

Ако се вгледате в известните личности, вие сами ще се убедите, че и те имат дни, когато косите им не са така перфектни, както на екрана.

1. Използвайте професионален балсам според типа на косата Ви. Дори да се наложи да дадете малко повече пари е добре да изберете професионалните шампоани и балсами за коса. Потърсете ги във фризьорските салони за красота.

Например: ако вашата коса е третирана с бои, то изберете балсам, който е за третиране на боядисани коси и избягвайте продуктите 2 в 1, защото те не са подходящи за боядисаната коса.

 

2. Изберете прическа, която да подхожда на вашите черти на лицето. Много от нас правят грешка, като избират фризура според популярността й. Изберете прическа, която да скрива недостатъците и да набляга на чаровете ви. Ако имате по-широки рамене изберете прическа, която да намалява оптично това.

 

3. Използвайте качествен балсам за коса. Изберете този, който има UV защитен фактор и предпазва от климатичните промени – вятър, слънце, влага.

4. Не пренебрегвайте ежеседмичната поддръжка при фризьора. Редовно подрязвайте например връхчетата си. Това прави косата по-силна срещу влиянията на околната среда, ускоряват растежа й и придава завиден блясък и форми.

 

5. Доверете се на професионалистите и оставете боядисването на косата ви на тях. Ако имате нужда от боядисване, къдрене или изправяне, то те са хората, които ще свършат тази работа. Не позволявайте, косата ви да бъде унищожена поради вашето незнание и после да се налага да пръскате маса пари, за фризьори, че да възстановят естествения й баланс.

 

Все пак козметиците и фризьорите неслучайно посещават курсове по квалификации и преквалификации и поне малко са по-напред в занятието от нас самите. И дори да не сте стигнали до фаталния момент, когато косите окапват от неправилно третиране, може да ги увредите много и неволно да заприличате на плашило.

 

6. Не на последно място е факта, че повечето стилисти ще Ви вземат доста по-скъпо да коригират цвета и да възстановят естествените функции на косата, като оправят това което сте си причинили от незнание,  отколкото да направят едно цялостно боядисване на косата Ви.

 

7. Избирането на цвета е индивидуално и всеки харесва различни нюанси. Може да се спрете на крещящи и натрапчиви нюанси, а може да предпочитате натуралните и преливащи се тонове. Точния цвят който би ви отивал, може да определи вашия фризьор, доверете му се!

 

8. Дори да имате най-здравата и блестяща коса не забравяйте, че тя ежедневно е подложена на външни влияния – вятър, мъгла, слънце, дъжд.
Вместо да изтезавате косата си с преса от обикновено желязо, вземете си керамична преса! Изправените кичури коса с такава преса са красиви и блестящи.

 

9. Избирайте продуктите си за коса които са с термо защита и против накъсване на краищата. Това е много важно и полезно за вашата красива коса!

 

10. За изсушаване на косата и оформяне на прическата Ви в домашни условия, използвайте единствено хавлиена кърпа, като леко притискате мокрите къдрици.

 

Всички тези съвети ще са ви от полза, когато не може да си позволите фризьор, или няма наблизо такъв на когото бихте се доверили. По този начин ще изглеждате страхотно всеки ден.

 

Когато се касае за косата ви, не забравяйте, че тя е с вас през целия ден и всеки ден. Не пестете пари, когато става дума за поддръжката на косата ви, тя е вашата „визитка“ пред околните.


Ако статията Ви е харесала, моля гласувайте от тук:

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.8/5 (33 гласа )
Съвети за перфектна и здрава коса, 4.8 out of 5 based on 33 ratings

Related Posts

  • blog post Съвети за хубава коса
  • blog post Съвети за коса
  • blog post Съвети за хранене – красива коса
  • blog post Руса коса и цвят на кожата
  • blog post За здрава и блестяща грива

Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10