Съвети за хранене – красива коса

Кой са храните вредни за вашата коса. Какво да ядем за да нямаме проблем с косата си. Всичко това може да научите от написаното в тази пълна със съвети статия за вредните храни за косата.

Руса красива коса

Променете начина си на хранене и косата Ви ще заблести!

Променете начина си на хранене за да решите проблема със сухата , късаща се или пък мазна коса, както и по-сериозните проблеми като косопад.

10 храни които са вредни за косата Ви!

1. Алкохол

Не се притеснявайте, не се предполага че ще откажете напълно алкохола. Умерената консумация на алкохолни напитки е нещо нормално, но често с тях се злоупотребява, алкохола може да наруши съдържанието на витамини в организма ви, които са жизнено важни за растежа на косата. Алкохолът действа също така и като диуретик, който ускорява изхвърлянето на витамините от тялото Ви, преди те да имат време да бъдат усвоени.

2. Сирене

Изварата която е с ниско съдържание на мазнини е много полезна и богата на протеини, за разлика от обработеното, осолено и мазно сирене, което може да изсуши косата Ви. Като цяло млечните продукти могат да предизвикат дразнене на скалпа.

3. Масло и сметана

Тези млечни продукти също трябва да се консумират в умерени количества. Те могат да ви докарат до суха кожа на скалпа или пък пърхот. Ето защо, препоръчваме Ви да намалите консумацията им.

4. Пикантни ястия

Горещите или люти ястия могат да имат отрицателен ефект върху кожата ВИ, включително и тази на скалпа. Пикантните ястия допринасят за засилване изпотяването на кожата,  така че ако имате някакви проблеми с кожата на главата си, например скалпа Ви се „лющи“, това може да влоши ситуацията. За това, за предпочитане са по-деликатните и леки храни.

5. Кафе и чай

Всяка диета препоръчва избягването или поне ограничаването на количеството кофеин което приемате, защото той убива витамините, особено витамин B, C, калий и цинк. Кофеинът намалява количеството на хранителни вещества в кръвта и блокира пътя им към корените на косата.

6. Шоколад

Шоколадът е полезен ако се консумира в умерени количества, но и той съдържа кофеин, който както прочетохте по-горе „краде“ важни за Вашето тяло витамини и минерали. Ако не се внимава с количествата шоколад които приемате, това води до хормонален дисбаланс, в резултат на което косата започва да се омазнява прекалено. Ако все пак не можете да живеете без този продукт, консумирайте само черен шоколад с високо качество.

7. Газирани напитки

Газираните напитки са богати на различни вредни съставки, които нямат никаква хранителна стойност и съдържат добавки които не само пречат на организма да абсорбира добре витамините, но също така спомагат за загуба на вода от организма. Препоръчваме и е по-добре да ги замените с обикновена питейна вода.

8. Захар

Захарта в големи количества в кръвта действа като токсин, който може да „избие“ включително и чрез кожата на главата, правейки я мазна. Това лишава корените на косата Ви от жизнено-важни хранителни вещества. Прекомерният прием на захар може да стане причина за появата на кожата на главата на кандидозни инфекции,които водят до появата на пърхот.

9. Сол

Консумирането на прекомерно много сол води до повишаване на кръвното налягане. Колкото повече кръвта Ви е наситена със сол, толкова по-малко полезни витамини и минерали ще може да си набавите, включително и до скалпа на главата. Опитайте да откажете солта, ако не можете да консумирате „безфкусна“ храна, заменете солта със зехтин, билки и подправки.

10. Бърза закуска

Предварително обработената храна е враг на вашето здраве, съответно и на Вашата коса. В готовите ястия предназначени за приготвяне в микровълнова фурна почти няма витамини и хранителни вещества. Замислете се, не е ли по-добре да приготвите зеленчуци на пара? Хем е лесно а и полезно и вкусно!

Това е което искахме да Ви кажем, надяваме се да не сме Ви уплашили, но по-добре е да знаете това, за да се предпазите и помогнете на косата си. Тя ще Ви се отблагодари със здрав и блестящ вид!

Ето видео на една спасителна маска за суха и изтощена коса:

Ако научихте нещо полезно, споделете го с приятелите си:

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.2/5 (31 гласа )
Съвети за хранене - красива коса, 4.2 out of 5 based on 31 ratings

No related posts.


Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10