Съвети за коса

И косата има лоши дни

Дълга руса коса

Дълга руса коса на букли

Никой не обича лошите дни на косата. За съжаление обаче ги има. Всъщност почти всеки има лош ден за косата си от време на време. За щастие съществуват редица начини, които може да изпозлвате, за да се справите в такива моменти.

1. Приберете косата

Без значение дали ще предпочетете опашка или кок, прибраната коса е чудесен вариант за прикриване на факта, че косата ви има лош ден. Освен, че няма да бъде неподредена, както ако я оставите пусната, косата ви ще изглежда сякаш сами сте избрали по-небрежна визия.

2.Използвайте лак или гел за коса

Ако причината косата ви да има лош ден се крие в това, че се начупва, помислете за лак или гел за коса. При възможност може да изберете и продукт против начупване, но обикновен лак или гел също ще помогне. Употребата на стилизиращи продукти е добър избор без значение дали възнамерявате да носите косата си пусната или прибрана.

3.Носете лента за коса

Лентите са модерен аксесоар. Хубавото при тях е, че отвличат вниманието от косата ви, което наистина помага в лошите дни. Друга полезна функция на лентата е, че ще ви помогне да приберете падащи пред лицето непокорни кичури коса.

4.Използвайте балсам без отмиване

Ако косата ви се заплита, сплъстява или начупва, нанесете балсам без отмиване. Влагата, която осигурява той, може да ви е от полза по много начини в дните, когато косата е непокорна. Добре би било винаги да го имате под ръка.

5.Не стилизирайте косата преди да е напълно суха

Ако желаете прическата ви да се задържи през целия ден, важно е да не я оформяте преди косата ви да е напълно суха. Главната причина за това е, че начините за стилизиране, които се прилагат на влажна коса обикновено не действат добре. Това е особено приложимо при изправянето на косата. Без значение как е третирана косата докато е мокра, вероятността да се начупи и разроши през деня е много голяма.

 

В случай, че изберете да приложите една или няколко от тези техники, когато косата ви има лош ден, със сигурност ще изглежда много по-добре, отколкото преди това. Най-важното, което трябва да запомните е, че не трябва да позволявате на тези дни да застигат косата ви. Притежавате умения да разкрасите косата си в такива моменти, не мислете за тях като за нещо, с което непременно трябва да се справите. Дори да решите просто да приберете косата в опашка, това ще подобри вида и.

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.6/5 (27 гласа )
Съвети за коса, 4.6 out of 5 based on 27 ratings

Потребителите потърсиха в сайта също:

  • как да си начупим косата
  • kak da si napravq sama kosata s difuzer v doma6ni usloviq
  • небрежна вдигната прическа за тъмна коса

Related Posts

  • blog post Съвети за хранене – красива коса
  • blog post Подхранване на коса
  • blog post Руса коса
  • blog post Някои съвети за къси прически
  • blog post Изправяне на коса

Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10