Сешоарът за коса или как започва всичко

Сешоарът за коса

Сешоар за коса

В съвременния свят сешоарът е уред, който притежава всяка една дама. Освен за изсушаване на косата, с него мога да се правят и различни видове прически. Несъмнено той ни предоставя големи удобства, особено зимата, когато навън е студено  а ние не можем да излезем с мокра коса.

Историята на първия в света сешоар започва през 1890 година, когато е създаден от Александре Голдефрой. Разбира се този сешоар е нямал много общо със съвременния, но за времето си е бил истинско творение на науката. Александре ползвал своето изобретение във фризьорския си салон във Франция. Сешоарът обаче не можел да мести, а за да бъде използван е трябвало да се седне под него.

Едва през 1920 година започват да се произвеждат първите ръчни сешоари, които се използвали в по-големите и модерни фризьорски салони. Тогава те са били скъпи и не е имало такъв голям избор, както днес. Само богатите семейства са можели да си позволят да имат сешоар в дома си.

Въпреки че вече се държали с ръка, уредите пак били тежки – достигали до близо 2 кг. Също така докато се усъвършенствал принципът им на работа, не рядко е имало случаи на прегряване или токов удар. В началото тяхната максимална мощност е достигала до 100 W, което отнемало сравнително доста време за изсушаване на косата. Днес примерно средната мощност на сешоарите е 2000W. Впечатляваща разлика,нали?

В интерес на истината механизмът на тези уреди не е претърпял драстични проблеми. Сешоарите са се изменили най-вече откъм мощност и материалите, от които се правят. С времето те започнали да се изработват от пластмаса, за да бъдат по-леки и удобни за хващане.

На кратко такава е историята на сешоара. Научихте нещо ново и интересно, с което можете да се похвалите пред вашите приятели и да изпъкнете със своите широки познания от различни области.

Автор: Диляна

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.4/5 (29 гласа )
Сешоарът за коса или как започва всичко, 4.4 out of 5 based on 29 ratings

Потребителите потърсиха в сайта също:

  • дифузер
  • kosa udaljenia s lenta
  • как се прави прическа с дифузер
  • прическа с дифузер видео
  • прически с сешоар
  • pri4eski s difuzer
  • se6oar difuzer

No related posts.


Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10