Ретро прически

Ретро прически: Прераждане и завръщане

Ретро прическа къдрава

Трудно се измислят нови стилове на прически. Също като при модата в дрехите, оформленията на косата се сменят и се завръщат периодично. Топ-стилистите често се вдъхновяват от стария дизайн и ни го поднасят в нов блясък.

Ретро прическите се завръщат. Те може би не изглеждат едно към едно както са били през 20-те или 50-те години на миналия век, но техниката на подстригване и оформяне са почти същите.

Ретро прическаКакъв тип ретро прическа искаш за себе си?

Ретро прическа от 1920г

Ретро прически от 20-те години на миналия век

През 20-те години на миналия век жените харесвали прическа тип „паж” – къса подстрижка, но с дължина поне до долната част на ушите. Краищата на косата често били леко завити навътре. По-късно стилът се развил и жените се влюбили в познатото ни каре. Косата просто падала директно от двете страни на лицето и била доста къса. Може би това били сигнали, че дамите търсели равноправие с мъжете.

Ретро прически от 50-те години на миналия век

Ретро прически от 50-те години на миналия век

Разцвет на сапунените опери… Майките най-често стоят у дома и се грижат за децата и къщата. Изненадващо, правата коса е аут, а на жените им се прищява да са по-къдрави…

Ако живеехме тогава, щяхме да прекарваме доста дълго време в къдрене на косите си. Тогава не е имало маши и сешоари от съвременния тип. На жените им се е налагало да спят с ролки на косите си и да се размятат из къщи с тях по цял ден, а мъжете им е трябвало да ги гледат, представяш ли си!

Тогава жените са били толкова заети в домакинството, че не им е било до много от днешните ни глезотийки. Дългокоските просто са били принудени от обстоятелствата да носят косите си хванати и завързани високо, а са ги разпускали само вечер.

Ретро прически от 60-те години на миналия век

Ретро прически от 60-те години на 20-ти век

60-те години обръщат всичко с главата надолу. Бийтълсите показват, че и мъжете могат да носят дълги коси. А Джаки Кенеди оставя след себе си незабравим стил – част от който е нейната прическа, по която всички полудяват.

След това се появява Шер. След нейните телевизионни изяви отново на мода идва много дългата и права коса. Жените така откачат, че в желанието си да изправят косите си, ползват… ютии!

Ретро прически от 80-те години на миналия век

Ретро прически от 80-те години на миналия век

80-те години е бумът на развлекателната телевизия. Различни предавания, различни рокерски и момчешки банди владеят сърцата на зрителите. Не е за чудене, че и мъже, и жени се опитват да имитират стила им на обличане и техните прически.

Ретро стил в прическите

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.6/5 (31 гласа )
Ретро прически, 4.6 out of 5 based on 31 ratings

Потребителите потърсиха в сайта също:

 • прически с ретро преса
 • ретро прически
 • pri4eski s retro presa
 • ретро преса
 • ретро прическа
 • прическа с ретро преса
 • retro pricheski
 • ретро прически 2011
 • прическа с ретро преса видео
 • прически от 80-те
 • pri4eska s rolki
 • прически 50-те год

No related posts.


Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10