Официални елегантни прически

ЕЛЕГАНТНИ ПРИЧЕСКИ ЗА ОФИЦИАЛНАТА ВЕЧЕР

Повдигната на кок официална прическа

Елегантните прически са за такива специални поводи като сватби, балове или червения килим, където наистина трябва да изглеждаш съвършена. Много от елегантните прически са с вдигната нагоре коса, но и с дълга, спусната коса можете да изглеждате изискано и елегантно, стига тя да е фризирана правилно.

ПОПУЛЯРНИ ЕЛЕГАНТНИ ПРИЧЕСКИ

Някои от популярните елегантни прически включват кок, френски плитки, френски кок ( или известен още като кок банан ), полувдигната коса, дълги отпуснати къдри и пригладена,  права коса. Всяка една от тези прически сама по себе си може да принесе елегантност, но могат и да станат още по-елегантни ако се сложи някакво бижу или аксесоар в косата.

КОКОВЕ

Кокчетата сеправят като съберете косата отзад на тила и я вържете на опашка, после се навива на геврек и се закрепва с фиби. Много популярни в момента са по-разрошените кокове, като при тях около лицето се оставя свободно да пада коса, която не е затъкната в кока, или пък от самия кок стърчат коси. Ако пък косата ви е твърде къса да си направите кок, може да си купите готов такъв и да го прикрепите отзад на тила си.

ФРЕНСКИ ПЛИТКИ

Френските плитки се правят като вземате кичури коса отстрани и ги оплитате на плитка като ги добавяте към плетката, а не както при стандартния начин да се  разделя косата на три части и от да се започва плитката. Това е една от най-романтичните елегантни прически, но може да бъде трудно сама да я направите, така че по-добре помолете приятелка да ви помогне.

ФРЕНСКИ КОК

Френският кок (или бананов кок , както е известен още) представлява красиво навита коса, придаваща елегантно пригладен вид на косата и е особено популярен за сватбена прическа. Той се прави като се хване косата на ниска опашка без да връзваме косата и я увием нагоре като в същото време скриваме края под кока, който сме направили, така че косата да стане идеално гладка. Не е възможно да си направиш един такъв красив  кок ако не се упражняваш, така че ако искаш такава прическа, най-добре е да идеш на фризьор.

ПОЛУВДИГНАТИ КОСИ

Този тип коси са много популярни в момента, защото те изглеждат небрежно елегантни. Те се правят като вземете коса отстрани и я съберете отгоре на тила или отзад. Хубаво е косата да е привързана с блестящ аксесоар, а косата отзад да остане спусната. Ако пък накъдрите спуснатата отзад коса, ще изглеждате дори по-елегантна.

ОСТАВЕТЕ ДЪЛГАТА КОСА СПУСНАТА

Дългата спусната коса също може да изглежда  елегантно за специалния ви повод, било то абитуриентски бал, сватба или просто фирмено парти. Двата най-популярни варианта в този случай са: дълги, свободно падащи къдрици или гладка права коса. За дългите къдрици използвайте топли ролки или маша и навийте косата на спирали. Друг популярен начин за тази прическа когато косата е с дължина до раменете да навиете само краищата, като по този начин привличате погледа към извивката на раменете.

При втория вариант , използвайте керамична преса за коса и стилизиращ продукт, за да направите косата си идеално гладка. При такъв тип прическа косата може да се раздели отстрани за по-изискан вид, или в средата за по-ретро стил.

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.4/5 (30 гласа )
Официални елегантни прически, 4.4 out of 5 based on 30 ratings

Потребителите потърсиха в сайта също:

  • прически за официални поводи
  • елегантни прически на кок

Related Posts

  • blog post Официални прически
  • blog post За мъже елегантни прически за коса със средна дължина

Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10