Къси закачливи прически

Къси закачливи прически

Кои са най-горещите прически това лято? Късите подстрижки тип „малка палава фея”! Този бляскав „мини-имидж” е вдъхновен от приказните създания от северната митология. Нарича се още „пикси стил”. Той е много предпочитан сред късите прически, защото акцентира върху чертите на лицето. Прическите от този стил се постигат чрез къси накълцани пластове, които придават рошав и палав вид. Задължително косата около ушите е много късо подрязана. Накълцаните пластове са разрошени около главата и тила. Прическата много добре се комбинира с бретон или кичури, зализани на една страна, а те могат да са къси или удължени, според предпочитанията.

Къса закачлива прическа

Накълцаната косица на Сара Хардинг


Този тип прически подхождат повече на дами с безупречна кожа. Акнето или разширените пори стават по-очевидни, тъй като лицето излиза на по-преден план при визуалното внушение. Освен това прическите тип пикси вървят повече на „сърцевидни” по форма лица.

Къса пикси прическа

Как да постигнем подобен ефект?

Много момичета искат косите им да изглеждат пригладени и прави, използвайки серуми за блясък, за допълнителна плътност. Други пък повече „издухват” косите си, като позволяват да се види естествената им структура, често с къдрици и вълни.

Пикси прическата на Риана

Пиксито на Риана

За подчертаване на ефекта и по-добър вид на прическата има вакси за коса или гелове. Каквито и варианти на пикси да избирате, те всички изглеждат много атрактивно и грижливо оформени. Предимство на този тип прически е, че можете лесно да ги поддържате сами. Идеални са за жени с натоварен график. И въпреки това пикситата съвсем не са толкова удобни като карето например, което може да се поддържа и без стилизиращи продукти или с минимално количество. При пикситата трябва да използваш стилизиращ продукт, за да имаш неповторимото и актуално излъчване на дама с прическа от 2011 г.

Къса пикси прическа руса коса

Къса пикси прическа

Тези модни прически могат да бъдат фантастично хрумване, ако искаш да освежиш своя външен вид. Но преди окончателно да решиш да седнеш под ножицата, помисли дали ти пука, че ще мине доста време, преди косата ти пак да стане дълга или средно дълга.

Безспорният плюс е, че разходите за поддръжка и боядисване на косата ти при тези къси прически също ще са в рамките на т.нар. „къси пари” :-)

Ето още снимки на пикси къси прически:

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.6/5 (27 гласа )
Къси закачливи прически, 4.6 out of 5 based on 27 ratings

Потребителите потърсиха в сайта също:

 • къси прически за жени
 • модни къси прически
 • готини модерни дамски къси подстрижки
 • къси прически с бретон
 • k1si прически
 • пикси прическа
 • прическа пикси
 • kysi pricheski
 • пикси прически
 • издухана коса

Related Posts

 • blog post Къси „накълцани“ слайдинг дамски прически

Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10