Красота край басейна и водоустойчив грим

Красота и водоустойчив грим

Водоустойчив грим

През лятото кожата се поти повече, и по-често е подложена на външно овлажняване. Затова гримът може да се разтече и да се размеси с потта. Но водоустойчивият грим спестява подобни неудобства. Но да поговорим за есента :-), след сезона на летните отпуски, много от нас се отправят към закритите басейни. Вижте някой предимства на водоустойчивия грим.

Предимствата на водоустойчивия грим са неоспорими. Той не се размеква в летните горещини. В зависимост от степента на водоустойчивост, този вид грим се дели на два вида: устойчив във вода и устойчив на влага. Първият вид водоустойчив вид е за дами, които дълго стоят във вода – например момичета, пристрастени към плуването. А вторият вид – усойчив на влага – е подходящ за ежедневна употреба.

Минимални са уменията, които са ти нужни, за да си поставиш водоустойчив грим. Основното, което трябва да запомниш, че най-напред, преди каквито и да било други средства, се поставя водоустойчивата основа за грим. Иначе гримът ще се прецака!

Трайните основи за грим, които са подходящи за водоустойчив грим, имат лифтинг ефект, освен това не оставят петна по дрехите.

Ако си слагаш водоустойчиво червило, е добре да знаеш следното –след като начервиш устните си, задръж ги отворени за няколко секунди!

Въпреки неоспоримите предимства на водоустойчивия грим, специалистите по козметика препоръчват внимателно отношение към него – употребата му не бива да е прекалена, или да замества приложението на класическите гримове. Във водоустойчивите гримове има силикон, който изсушава кожата, а водоудстойчивият филм затруднява дишането на порите на кожата. Ето защо, водоустойчивият грим трябва да се сваля внимателно, след като събитията за деня са приключили – използвайте специални тоници за сваляне на водоустойчив грим.

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.6/5 (22 гласа )
Красота край басейна и водоустойчив грим, 4.6 out of 5 based on 22 ratings

Потребителите потърсиха в сайта също:

  • сватбен грим

Related Posts

  • blog post Летен грим 2011 – пастелно изкушение
  • blog post Сватбена прическа

Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10