КАТЕГОРИЯ: Грижа за скалпа

Красива коса за 10 дни

Красива коса за 10 дни

Косата ти през зимата изглежда зле? Благодарение на студа, вятъра и сухия въздух в затворените помещения, косата Ви става бледа, суха и безжизнена. Може би си мислите че това няма как да се промени преди началото на топлото време? Спасение разбира се има, но то не е достатъчно, просто носете шапка.

Дълга руса коса с букли

Оказва се обаче че можете да имате красива коса и през зимата. При това ще са ви нужни само 10 дни! Да, това наистина може да стане, но как? Време е да научите тайните на красивата коса.

Използвайте хубава четка за коса

Оказва се че ежедневното разресване и стайлинг, могат да навредят на косата. Ще попитате, а как нашите баби са ресали косите си всяка сутрин и вечер и косите им са били винаги красиви? Отговора е в това че те са ползвали дървени четки или гребени за коса, а не катo сегашните мластмасови или метални.

Днес дървените четки за коса могат да бъдат закупени почти навсякъде, катo разбира се цената им е малко по-висока. 


Потребителите потърсиха в сайта също:

  • всичко за косата

Маска против косопад

Ефективна маска против косопад

Падането на коса, така наречения косопад е много неприятно явление. В стремежа си да се справят с проблема, косопадът кара жените да изпробват какво ли не: пият таблетки против косопад, таблетки за заздравяване на косата, правят си какви ли не маски за коса против косопад.

Руска коса повдигната на кок. Маска против косопад.

Как се прави маска против косопад?

Ако ежедневно губите до 100 косъма от вашата коса, това никак не трябва да Ви притеснява защото е напълно нормално.

Ако обаче косата Ви е навсякъде и пада в по-големи количества, това вече може да бъде повод за притеснение че имате проблем с косопад.

За да започнете борба с неприятния за всяка жена косопад, трябва да определите възможните причини за появата му.

Това може да са стрес, липса на желязо в организма, поради наскоро прекарана болест или пък реакция в следствие на приемане на лекарства.

Косопадът може да се дължи също и на често боядисване на косата ( ако не използвате добри безамонячни бои щадящи косата ).


Потребителите потърсиха в сайта също:


Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10