Изрусяване на коса

Как да изрусим косата си

Ако искате да имате платинено руса коса, съвсем сигурно е че в определен момент ще я изрусите. Въпреки това е добре да знаете, че ако не подходите правилно изрусяването може да се превърне в истинско бедствие. Предлагаме няколко важни съвета за добър резултат.

Снимка на руса коса с големи букли

Винаги ще бъдете неотразима с дълги руси къдрици. Представете си каква гордост е ако са ваше дело.

Инструкции за изрусяване на коса

Посетете вашият салон за красота

Първото от което се нуждаете е комплект за изрусяване.
Въпреки че винаги може да го закупите от магазина, по-добрата идея е да посетите салон за красота. Така ще можете да поговорите с професионални фризьори, от които да получите полезен съвет относно най-подходящия избор.

Изберете подходящ комплект за изрусяване.

Важно е да изберете комплект за изрусяване, подходящ за вас, според цвета на косата ви. Ако например използвате блондираща смес за черна коса, а естествения цвят на косата ви е светъл, тогава сте обречени на лош резултат. Ако пък косата ви придобива винаги оранжев оттенък, независимо с каква смес я боядисвате, е добре да опитате да я боядисате първо черна, и след това да използвате блондираща смес за черна коса. Така резултатът ще бъде по-добър.

Четете внимателно инструкциите към опаковките на боите за коса.

Когато изрусявате косата си, винаги четете инструкциите за употреба на боите за коса, и ги следвайте по време на цялата процедура! В противен случай резултата може да не е какъвто сте очаквали. Не забравяйте да носите латексови ръкавици винаги когато използвате продукт за коса, независимо дали са включени в комплекта. За по-добри и бързи резултати можете да използвате найлонова шапка за коса. Прибягвайте до сешоар само за кратко и в никакъв случай по време на цялата процедура.

Проверявайте цвета на косата си на всеки 20 минути.

По време на целия процес, проверявайте цвета на косата си, препоръчително е това да става на всеки двадесет минути. Щом започне да придобива жълтеникав оттенък, добавете блондиращата смес и към корените на косата – препоръчително е да избягвате корените на косата в началото на процеса. Имайте предвид, че едно цялостно боядисване на коса отнема около 45 минути до един час.

Изплакнете блондиращата смес от косата.

Когато постигнете желания цвят, което обикновено отнема около час и дори по-малко, изплакнете блондиращата смес от косата. Убедете се че е измита добре и след това нанесете балсам. Обикновено той е включен в комплекта за изрусяване, но ако все пак липсва, непременно използвайте собствен подхранващ балсам за коса. Измивайте с балсам косата си всеки ден в продължение на една седмица и избягвайте употребата на шампоан поне три дни след процеса на изрусяване.

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.4/5 (31 гласа )
Изрусяване на коса, 4.4 out of 5 based on 31 ratings

Потребителите потърсиха в сайта също:

  • изрусяване на коса

Related Posts

  • blog post Руса коса и цвят на кожата
  • blog post Съвети за коса
  • blog post Грижа за мазна коса в салона или в домашни условия
  • blog post Подхранване на коса
  • blog post Дълбоко подхранване на косата в домашни условия – хитринка!

Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10