За здрава и блестяща грива

За здрава и блестяща грива

Маска за коса Лореал

1.Хубавата коса може да се поддържа и с малко пари. Дори ако не можеш да си позволиш скъпи поддържащи продукти, или да ти е скъпо ходиш често във фризьорския салон, ако отделиш нужното внимание, косата ти може да блести от здраве.


Превенция: Не принасяй косата си в жертва на обстоятелствата! Не пропускай да прилагаш веднъж седмично дълбокодействащ балсам или хубава маска за коса. Така косъмът ще бъде по-силен, а косата ще се оформя по-лесно в прическа. Всяка седмица по малко „спа-време” за косата ти – и само след месец ще се радваш на резултата!

 

Керамична преса за коса

2.Можеш без нагряване: Използвай сешоар, преса или маша КОЛКОТО МОЖЕ ПО-РЯДКО! Например, когато не си на работа и не ти се налага да излизаш от къщи, оставяй косата си след измиване да изсъхне без сешоар. Топлината при обработката на косата със сешоар, маша или преса, изтощава косъма и го прави предразположен към накъсване и цъфтеж. Ако се налага да ползваш сешоар всеки ден, пускай си най–ниската степен и ползвай хийт-протектор – препарат за предпазване на косъма от ефектите на горещото въздействие.

Керамичните преси щадят повече косата ти, вземи си такава!

Красива коса

3.Не разтривай! След измиване, нежно изцеди косата си от водата и я завий в кърпа. В никакъв случай не разтривай косата си, за да я сушиш! Това води до накъсване на косъа и до цъфтеж!!!

Четка за коса

4.Грижливо сресване:  Не опъвай косата си силно! Ако косата ти е много заплетена, прокарвай четката бавно и внимателно. Разресвай първо частта откъм върха на косъма, след това преминавай по-близо до корена – особено ако косата ти е влажна! Ако е възможно, избягвай да разресваш мокра коса!

Миене на коса

5. Ден без..: Не мий косата си всеки ден. Може да звучи мърляво, но чуй това – ежедневното миенеотнема на косата ти естественото й омазняване, което я прави суха и податлива на накъсвания.  Така че, остави си един ден в седмицата, когато няма да миеш косата си – например в почивния ден, когато не си ходила из мръсните градски улици!

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 5.0/5 (27 гласа )
За здрава и блестяща грива, 5.1 out of 5 based on 27 ratings

Потребителите потърсиха в сайта също:

  • прически с маша
  • красива коса
  • преса за плитки
  • прически с преса и маша
  • zdrava i karasota snimki
  • миене на коса

No related posts.


Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10