ЕТИКЕТИ: мазна коса

Красива коса за 10 дни

Красива коса за 10 дни

Косата ти през зимата изглежда зле? Благодарение на студа, вятъра и сухия въздух в затворените помещения, косата Ви става бледа, суха и безжизнена. Може би си мислите че това няма как да се промени преди началото на топлото време? Спасение разбира се има, но то не е достатъчно, просто носете шапка.

Дълга руса коса с букли

Оказва се обаче че можете да имате красива коса и през зимата. При това ще са ви нужни само 10 дни! Да, това наистина може да стане, но как? Време е да научите тайните на красивата коса.

Използвайте хубава четка за коса

Оказва се че ежедневното разресване и стайлинг, могат да навредят на косата. Ще попитате, а как нашите баби са ресали косите си всяка сутрин и вечер и косите им са били винаги красиви? Отговора е в това че те са ползвали дървени четки или гребени за коса, а не катo сегашните мластмасови или метални.

Днес дървените четки за коса могат да бъдат закупени почти навсякъде, катo разбира се цената им е малко по-висока. 


Потребителите потърсиха в сайта също:

  • всичко за косата

Грижа за мазна коса в салона или в домашни условия

Ако косата ни се омазнява бързо, това ни причинява дискомфорт и ние започваме да я мием все по-често, дори ежедневно.

Мазна коса и балсам за коса

Погрижете се за мазната си коса, допитайте се до специалист ако смятате че имате проблем с мазна коса.

Плюс – косата ни изглежда свежа всеки ден, минус – понякога може да забележите че косата ви е започнала да се омазнява по-бързо. Също възниква и въпроса, да се използва ли сешоар в такива случаи? Не се преструвайте че няма проблем, можете да се погрижите за косата си както у дома, така и в салона за красота.

За начало разберете какво значи мазна коса.  Мазната коса е признак за повишена активност на мастните жлези на цялото тяло и не е проблем само на скалпа.

Възможно е да имате и запушени пори на кожата, както и пърхот. А също така напълно вероятно е и точно обратното,  да нямате нито един от тези признаци и въпреки това да имате мазна коса.


Потребителите потърсиха в сайта също:


Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10