Грижа за мазна коса в салона или в домашни условия

Ако косата ни се омазнява бързо, това ни причинява дискомфорт и ние започваме да я мием все по-често, дори ежедневно.

Мазна коса и балсам за коса

Погрижете се за мазната си коса, допитайте се до специалист ако смятате че имате проблем с мазна коса.

Плюс – косата ни изглежда свежа всеки ден, минус – понякога може да забележите че косата ви е започнала да се омазнява по-бързо. Също възниква и въпроса, да се използва ли сешоар в такива случаи? Не се преструвайте че няма проблем, можете да се погрижите за косата си както у дома, така и в салона за красота.

За начало разберете какво значи мазна коса.  Мазната коса е признак за повишена активност на мастните жлези на цялото тяло и не е проблем само на скалпа.

Възможно е да имате и запушени пори на кожата, както и пърхот. А също така напълно вероятно е и точно обратното,  да нямате нито един от тези признаци и въпреки това да имате мазна коса.

Ако активността на мастните жлези е прекалено висока, това състояние се нарича себорея. Точна диагноза може да ви даде само експерт, затова не чакайте а се обърнете към специалист.

Специалиста с помощта на специална апаратура ще направи диагностика на косата и кожата на главата, като от това ще стане ясно това себорея ли е или е просто вие имате по-особена кожа. Ако скоро се очаква специализирано изложение за красота и козметика, в това число и за фризьорски салони, непременно го посетете.

Много от фирмите участнички разполагат с апаратура за диагностика на косата и скалпа, като предлагат безплатен преглед и според диагнозата могат да ви предложат професионални съвети за справяне с проблема с мазната коса.

Ако косата Ви е прекалено мазна спрямо вашия тип кожа, като цяло е малко вероятно веднъж завинаги да се отървете от проблема. Решението тук може да бъде поддържащо лечение за мазна коса и скалп, като това ще подобри състоянието на косата и би намалило омазняването.

Много от храните допринасят за активността на мастните жлези, нещо което много от нас пренебрегват. Друго на което не всеки обръща внимание е продуктите които използва за измиването на косата си.

Те често комбинират в себе си и шампоан и балсам за коса.  Първоначално балсама е бил предназначен да хидратира сухата коса, така че напълно възможно е косата Ви да стане по-тежка особено ако тя се омазнява бързо.

Друга важна особеност е че шампоанът пък се нанася на корените на косата – за да не изсушава краищата и, а балсама се нанася обратно по цялата дължина на косата, с изключение на корените, за да може да овлажни краищата и по-сухата част от косата Ви.

Третата особеност за която никога не говорим но тя съществува е водата с която мием косата си.  Като цяло, колкото по-голям е градът в който живеем, толкова повече химикали за дезинфекция има във водата.

Друго важно нещо е ако използвате козметика за мазна коса.Препоръчваме Ви да използвате козметика с високо качество, дори най-добре да бъде професионална козметика за коса. При избора и не винаги трябва да се допитвате до приятелите си, помислете логично че всеки тип кожа и коса са различни.

За това се консултирайте с професионален фризьор. Освен това, на едни хора им е приятно след измиване косата им да е мека, докато други предпочитат точно обратното, косата им да запазва формата си.

Маска от авокадо за дълбоко подхранване на косата:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Моля оценете статията:
Рейтинг: 4.1/5 (28 гласа )
Грижа за мазна коса в салона или в домашни условия, 4.1 out of 5 based on 28 ratings

Потребителите потърсиха в сайта също:

  • yhs-fh_lsonswrow
  • мазна коса лечение

Related Posts

  • blog post Грижа за суха коса в салона или в домашни условия
  • blog post Дълбоко подхранване на косата в домашни условия – хитринка!
  • blog post Съвети за хранене – красива коса
  • blog post Подхранване на коса
  • blog post Съвети за коса

Прическата.com се намира на ул. Цар Асен 36 , София, България . Мнения на 105 327 потребители Оценка: 5.9 / 10